Wéér probleem met wegdek aan de Rhijnauwensingel, auto zakt door sinkhole. Het is hier wachten op persoonlijke ongevallen

Foto: Beverwaardigheden.nl

Binnen één week nadat de straat was gemaakt, en de oranje-witte pionnen onlangs waren weggehaald, is vanochtend vroeg wederom een sinkhole ontstaan op de Rhijnauwensingel met de hoek Keverborgstraat. Het is het zoveelste probleem op deze locatie, waar het riool het steeds begeeft, maar nu in rap tempo! Het is wachten op persoonlijke ongelukken met sinkholes die de laatste jaren hierdoor wordt geplaagd!

Dit keer was het slachtoffer een niets vermoedende bestuurder die met zijn bestelauto de parkeerplaats aan de Keverborgstraat wilde oprijden. Hij zakte met het rechter voorwiel door de straat. Het is dus de tweede keer binnen zeer korte tijd dat hier een sinkhole ontstaan is. Of de auto ernstige schade heeft opgelopen dat valt nog te bezien, maar een bergingsauto moest uitkomst bieden om de bestelauto uit de sinkhole te takelen. De Rhijnhauwensingel was korte tijd afgesloten. Dit is overigens de enigste directe doorgaande weg door de Beverwaard!

Eerder dit jaar waren er meerdere sinkholes ontstaan. Zo viel er in januari van dit jaar een sinkhole in de Keverborgstraat, deze was begin 2023 ook al gemaakt.

Sinkhole op de Slangenburgweg, foto Beverwaardigheden.nl

Dit jaar waren er ook twee sinkholes op de Molencatensingel. In maart zakte toen een veegwagen van Stadsbeheer door het trottoir. Tegen het einde van de zomervakantie was daar weer ontstaan een paar meter verderop, wederom een sinkhole volgens een bewoner. In april op de Slangenburgweg, ook die was al eerder gemaakt. Even was men bang dat de gasleiding daar was geraakt, maar gelukkig bleek dat niet zo te zijn. Nog geen 50 meter verderop moest er ook nog een sinkhole worden gemaakt in januari 2023.

Foto via een wijkbewoner

Tussen de verzakkingen door, op de Rhijnauwensingel met de Keverborgstraat, was er twee dagen geleden ook een sinkhole op de korte zijde van de Schinnenbaan. Niet zo groot en werd snel gemaakt. Toch zou het niemand verrassen als daar binnen kort de weg weer verzakt?

Foto via Joop Barneveld, sinkhole op de Schinnenbaan

De schade bleef dus tot nu toe beperkt aan twee voertuigen, persoonlijke ongelukken door de sinkholes hebben zich tot nu dus niet voor gedaan, maar ligt klaarblijk elke dag op de loer. Zeker met het aankomende herfst. Daarnaast laakt de gemeente Rotterdam het probleem op de Rhijnauwensingel, want al meerdere keren was hier een sinkhole in het wegdek, en dat geeft aan dat het hier zeer slecht gesteld is met de riolering?