Heeft u al een autodate gehad in Beverwaard?

Hoelang dit verkeersbord er al staat is niet bekend, maar de tekst op het onderbord behoeft toch enige uitleg. Het is niet wat de meeste mensen zullen denken bij het woord Autodate? In 2021 werd er door de gemeemte Rotterdam aangegeven dat het betreffende verkeersbord t.h.v. de Beverwaardseweg 287, hier geplaatst ging worden. Het viel afgelopen week pas op.

De vraag, wat is nu een Autodate? De vergunning van het plaatsen van dit verkeersbord werd erbij gezocht. Het blijkt te gaan om een speciaal parkeervak voor het bedrijf MyWheels, zeg maar voor deelauto’s. Alsof de Beverwaard nog niet vol genoeg staat met auto’s? Juist zit hem in de uitleg van de gemeente Rotterdam wat de bedoeling van zo’n deelauto of Autodate is, want op meerdere plaatsen schijnen de Autodate verkeersborden vaker op te doemen in Rotterdam.

De uitleg van de gemeente is het gedeeld autogebruik oftewel ‘autodate’ een middel is om reductie van de groei van automobiliteit te realiseren, het bezit te laten afnemen, en dat deze voertuigen op verschillende plaatsen in de stad op of -afroep beschikbaar zijn. U kunt de auto van tevoren reserveren via een app. Dit vermindert het autogebruik en draagt bij aan het terugdringen van het aantal geparkeerde auto’s, aldus de gemeente Rotterdam.

Het parkeervak is dus ook alleen bestemd voor voertuigen van MyWheels. Vreemd is wel dat dit bedrijf dan nog wel over een wagenpark beschikt met brandstofauto’s, elektrisch hebben zij namelijk ook wel, maar aan de Beverwaardseweg is geen oplaadsysteem aanwezig.

De vraag is hebben jullie al een Autodate gehad via deze deelauto van of naar Beverwaard?