Nederland is een laagland. We liggen onder de zeespiegel dus ons land vecht altijd tegen het water, maar ook tegen de vele regenval door klimaatverandering. Dat water moet opgevangen en afgevoerd worden. Een grote opgave voor ons land, de waterschappen en de gemeenten.
In de wijk Hordijkerveld werd een aantal jaren geleden de groenstrook al aangepakt omdat water op te vangen. Groenstroken werden deels voorzien van waterpartijen. Denk eens aan de nieuwgebouwde woningen langs de A16, het Rietpark ook daar werden grote waterpartijen aangelegd met een prachtig stukje (wandel)natuur!
De groenstrook gelegen tussen de wijken Tuinhoven- en Groenehagen is nu aan de beurt. Tussen de Groene Tuin en Hollands Tuin. Al enige tijd is men daar al bezig om de wateropvang te vergroten en de mooie bijkomstigheid is dat de oevers een speelse uitstraling heeft. De beschoeiing lijkt aan één zijde weggelaten, en heeft een glooiend karakter, maar die ligt daar onder het wateroppervlakte. De nieuwe waterpartijen zijn met nieuwgeplaatste duikers onderling verbonden met elkaar. Het mag er nu allemaal nog kaal uitzien, maar in het voorjaar zal het groen daar de kop opsteken, een prettiger gebied om te wandelen waar de zwanen al rondzwemmen in het waterrijk gebied.
Een mooie bijkomstigheid is van dit gebied, dat men zicht heeft op de hoge gebouwen, De Ooievaar, en De Hooghmonde. Het volgende project waar ook de waterberging gerealiseerd wordt is het Hart van Reijeroord.