Gegoochel met verkeersbord door Stadsbeheer in Beverwaard.

Hoek Weldamsingel/Oude Watering
Hoek Weldamsingel/Oude Watering

De Oude Watering richting het randpark van de Beverwaard is een mooie racebaan voor sommige scooterbestuurders. Vanuit daar nemen zij het voetpad-bruggetje aan de Weldamsingel, door het park heen om de brug over de A16 heen te steken. De bewoners op diezelfde straat worden er laaiend van, en dat bleek maar weer eens uit een gesprek met een bewoner onlangs. Het plan om alleen fietsers en voetgangers toe te laten op sommige delen in de wijk werkt niet volgens velen, omdat er te weinig wordt gehandhaafd.

Kort geleden bracht een zelfde bewoner uit de wijk het probleem bij de Gebiedscommissie onder de aandacht. Op de Oude Watering zijn alleen voetgangers en fietsers sinds vorig jaar toegestaan, uitzonderingen zijn politie, brandweer, enzovoort. Als de ingang naar het park verbeterd zou worden ter hoogte van de Weldamsingel zou het gebruik van scooters naar het randpark afnemen, en de Oude Watering een stuk veiliger worden. Met de aanleg van het vernieuwen en vervangen van de bruggen in het verschiet zou dit een mooie gelegenheid zijn om dit aan te pakken.

De betreffende melder kreeg respons van Stadsbeheer over het probleem, maar daar bleef het dan ook bij. Nu schertst zijn grote verbazing dat er kortgeleden wel een verkeersbord geplaatst is naast de brug (zie foto) met de tekst dat fietsers nu ook gebruik mogen maken van het parkbruggetje. Dit verkeersbord stond er voorheen niet. Toevallig werd er al in een eerder stadium een foto gemaakt van deze situatie, en daarop is duidelijk te zien dat het verkeersbord er toen niet stond. Tevens is het verbazend hoe Stadsbeheer zonder enige vorm van kennisgeving een verkeersregel wijzigt zonder daar de bewoners van de Beverwaard van op de hoogte te brengen. Zelfs zit daar nog een verkeersbesluit aan vast welke procedureel gevolgd moet worden?

Door deze verandering van de verkeerssituatie is het probleem alleen maar erger aan het worden voor de voetgangers, en lost het probleem voor de bewoners aan de Oude Watering niet op. Niet alleen scooters maken het probleem, maar ook de fietsers mogen dus gebruik maken van wat voorheen een voetpad was. Misschien dat er door Stadsbeheer een andere uitleg aan kan worden gegeven, maar voorlopig lijkt dit een onwenselijke situatie die alleen maar vragen oproept.

Update 7 augustus 14:30.

Na het bericht werd er een reactie geplaatst bij dit onderwerp door medewerker van Stadsbeheer over deze kwestie, de heer Breugel. Duidelijk werd waarom betreffende verkeersbord was verplaatst, de suggestie hiermee wekkend dat het voetpad-bruggetje ook door fietsers gebruikt mocht worden, en onduidelijkheden over de status van het voetpad-bruggetje waren onderwerp van dit gesprek. Toch wil men nog eens de verkeerssituatie gaan bezien of zelfs herzien als dit nodig mocht blijken. Ook wordt dan bezien of de nieuwe brug aanpassing krijgt om scooter overlast tegen te gaan die dus nu ondervonden worden door bewoners een gebruikers aan de Oude Watering. Het verkeersbord blijft dus nu zo staan. Wordt dus vervolgd!

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.