Ernstige verkeershinder bij Beverwaard door werkzaamheden aan tramrails

De ernstige verkeershinder op het kruispunt bij de Beverwaard blijkt te gaan om werkzaamheden aan het tramspoor van de RET!

Een week voor de aanvang van 13 tot 19 augustus stonden er in de groenstrook twee informatieborden met daarop de tekst ‘Ernstige Verkeershinder’.

Het gaat om het herstellen van twee verzakte tramsporen op het kruispunt Groeninx Van Zoelenlaan met de Rotterdamseweg op twee locaties. Het kruispunt die Rotterdam met Riddekerk verbindt geeft toegang tot de wijk Beverwaard, en de tramremise van de RET. Dus in alle rijrichtingen is er oponthoud. Het gehele kruispunt heeft voor alle richtingen maar één rijstrook open waar gebruik van gemaakt moet worden. De oversteek naast de Total-brandstofstation is afgesloten, want aan de andere zijde is men bezig om het beton los te hakken tussen het tramspoor.

Volgens informatie wordt er ook nog gewerkt aan de eerste meters van het tramspoor als de tram de wijk in rijdt, daar is ook een flinke verzakking van het tramspoor. Door al deze werkzaamheden ontstaat er toch wel enige vertraging met passeren van het kruispunt, want vanochtend na de spits stond er toch nog een redelijke file. De verkeerslichten zijn uitgeschakeld, en de verkeersregelaars handelen ter plaatse het verkeer af.