Het gaat om het voormalige terrein van honkbalclub Sparta/Feyenoord en (een gedeelte) van het voormalige nutstuinencomplex Beverwaard. Het dierenbeschermings-centrum is bedoeld voor de opvang van honden, katten en overige dieren. Als de plannen door gaan, dan komen op het terrein het hoofdkantoor van de Dierenbescherming Rijnmond, de meldkamer die 24 uur lang, 7 dagen per week, bereikbaar is, de dierenambulances, een hondenschool, educatieruimtes, een jeugdhonk voor kinderen die belangstelling hebben voor hun lievelingsdier, MiniMax dierendokter, een trimsalon en een winkel met dierenbenodigdheden en –accessoires.
Losse units
Om het hoofdgebouw komen tientallen losse units, waarin de dieren worden opgevangen. In deze units lopen de dieren minder kans op infectie en hebben ze minder last van omgevingsgeluiden. De dieren zitten rustiger en voelen zich daarom beter op hun gemak.
Directeur Dierenbescherming Rinus Hitzert:
“Het gaat nog om plannen, momenteel vinden er gesprekken plaats met de gemeente Rotterdam. Op deze mooie locatie in Beverwaard ben ik gekomen doordat deelraadslid Marjan Gonsalvez (Leefbaar Rotterdam/IJsselmonde) mij eerder vroeg waarom er op Zuid geen locatie is van de dierenbescherming. Toen bleek dat de huidige vestiging niet meer voldeed aan de wettelijke eisen en er een nieuwe locatie moest worden gevonden voor nieuwbouw, ben ik gaan praten met Norbert Swaneveld van het dagelijks bestuur van IJsselmonde. Hij wees me op het leegstaande terrein van de voormalige honkbalclub in de Beverwaard. Een ideale plek! Momenteel bespreken we de mogelijkheden met de gemeente Rotterdam. Hopelijk gaat het lukken”.
Toplocatie
Het dierenbeschermingscentrum krijgt een regionale functie voor Rotterdam, Ridderkerk, Barendrecht, Lansingerland en de Zuidhollandse Eilanden.
Dagelijks bestuurder Norbert Swaneveld zou zeer content zijn als de plannen voor de vestiging van dit centrum in Beverwaard door gaan. Swaneveld: “Dit dierenbeschermingscentrum is voor mij een briljantje met een gouden rand. Het is een toplocatie! De bereikbaarheid is erg goed, zowel met het openbaar vervoer (tram en bus) als met de auto (locatie ligt direct nabij de A15/A16). Het centrum kan een regiofunctie bedienen en er kan aansluiting gezocht worden met de wijk Beverwaard, bijvoorbeeld door kinderen uit de wijk in contact te brengen met dieren. Ook het vinden van vrijwilligers zou geen probleem moeten zijn als je kijkt naar het aantal inwoners op Rotterdam Zuid, zo’n 200.000”.
Bron en foto: DGIJ