Café ‘Ons Stekkie’ laat zich niet uit het veld slaan door tegenslag

De klanten komen er weer inmiddels binnengelopen, in mei van dit jaar was dit wel anders. Een paar weken nadat het terrasseizoen was begonnen vlogen er de kogels door de ramen van het café, en het terras. Een domper voor de nieuwe eigenaresse die vorig jaar in augustus haar deuren opende, zij moest haar deuren tijdelijk sluiten i.v.m. de schade die was aangericht. Die is inmiddels alweer hersteld!

De politie tast nog altijd in het duister wie hier verantwoordelijk voor was volgens medewerker Marja, die vandaag de honneurs waar nam. Tips zijn nog steeds welkom over de dader. Gelukkig was er op dat tijdstip niemand aanwezig in het pand. Toch keken de vaste klanten daarna de kat uit de boom om er weer binnen te stappen, maar inmiddels zien we dat deze weer teruggekomen zijn, zegt Marja.

Uiteindelijk lag er dus nog een mooie (na)zomer in het verschiet waar onlangs het Dordrechtsch Visscherschkoor optrad. De viskar werd aangetrokken om het feestje compleet te maken. Fietsers of motorrijders die onderweg zijn met een toertocht stappen regelmatig af om neer te ploffen op het terras om een versnapering te nuttigen bij het kruispunt met de Groeninx van Zoelenlaan met de Herenwaard in IJsselmonde.

Een vrijgezellenfeest of een wedstrijd van Feijenoord kijken op groot scherm, waarbij de clubvlag wordt opgehangen op de dag van de wedstrijd, het kan bij “Ons Stekkie” Op Zuid die in augustus haar 1-jarig bestaan vierde. Het menu bestaat hier meer dan alleen maar uit een broodje kaas of een tosti. Het café heeft een ruime keuze uit de eigen keuken.

Oud medewerker van het voormalige café Zeezicht, Silvana Rapati waagde de stap om het pand vorig jaar op te knappen, en er een nieuwe naam aan te geven “Ons Stekkie”. Het terras zelf zou dit jaar opgeknapt worden, welke inmiddels bijna klaar is volgens medewerker Marja.

Udate 8 oktober. De eigenaresse laat het volgende weten:
“Het onderzoek loop traag maar er zijn goede vooruitgangen
Dus dit wilde ik ff meedelen
Laten we het er voorlopig op houden dat ze het verkeerde pand hebben beschoten”.