Bewoners Regenboogkade niet ingelicht komst Windmolens Krimpen aan de IJssel

Hadden de bewoners aan de Regenboogkade maar het artikel gelezen van deze website j.l. over de plaatsing van windmolens in Krimpen aan de IJssel. Dan hadden zij kunnen reageren op de plannen van die gemeente. Nu is de mogelijkheid om een reactie te geven als bewoner naar de Gemeente Krimpen aan de IJssel sinds eind januari verstreken! De laatste stap voor het definitief vaststellen van het kader.

De bewoners van de Regenboogkade vallen onder het gebied in IJsselmonde. De gemeente Krimpen aan de IJssel heeft de Rotterdammers dus verzuimd in te lichten over deze plannen. Het gezegde, -beter een goede buur dan een verre vriend- gaat hier zeker niet op! Het draagvlak voor de komst van windmolens doet hier zeker geen goed aan?

Dat verhaal komen we ook tegen n.a.v. de bouw van de windmolen op het Rivium op het grondgebied van de gemeente Capelle aan de IJssel. Bewoners van de Waterside gelegen naast de van Brienenoordbrug in Oud IJsselmonde zagen ook een inmens hoge windmolen voor hun uitzicht aan de horizon opdoemen. Zij waren net zoals de gebiedscommissie van IJsselmonde niet in gelicht over deze plannen.

Hoewel er bij de DCMR kort geleden nog geen melding was van overlast door deze windmolen, gaven aanwezige bewoners gisteravond wel aan dat zij geluidsoverlast ondervonden!

In Krimpen aan den IJssel is de zuidkant van de Stormpolder door de Provincie Zuid-Holland aangegeven als gebied dat geschikt is voor plaatsing van windturbines. Daar zijn de bewoners aan de zuidkant van de Maas het duidelijk nu dus niet mee eens.

Bewoners op de zuidkant verwachten door de komst van de windmolens bij hun overburen een waardevermindering van hun huis, het uitzicht wordt hierdoor verpest, en een constant het gezoef van de windmolen als deze draait, en een roodknipperend licht die in de donkere avonduren voor overlast gaat zorgen.

Hoewel de bijeenkomst gisteravond gemoedelijk verliep in het Koesthuis, waar meer dan vijftig bewoners op afkwamen, in Oud IJsselmonde kregen betrokkenen nog een bittere pil te verwerken. Zeker twee windmolens met een optie tot drie komen er te staan in het industriegebied de Stormpolder.

Tegenover deze website verklaarde een medewerker van de gemeente Rotterdam dat de windmolens niet geplaatst worden langs het water. Dat is dan nog een pleister op de wonde voor de bewoners aan de Regenboogkade. Deze windmolens blijf je altijd zien aan de horizon, omdat ze een behoorlijke afmeting hebben. Men praat over een hoogte van 175 meter!

Eventuele planschade kan men wel indienen bij de gemeente in Krimpen aan de IJssel, maar zitten de bewoners daar op te wachten? Een stap naar de rechter en de Hoge Raad is nog een mogelijkheid om de locatie ongedaan te maken!

Op 20 december 2018 besluit de Provinciale Staten of deze locatie definitief wordt opgenomen in de provinciale Visie Ruimte en Mobiliteit. Om regie te houden op mogelijke plaatsing van windmolens heeft de gemeente een toetsingskader opgesteld. Als de bewoners van de Regenboogkade nog juridische stappen gaan nemen zou niemand dat verbazen.

Verslag RTV Rijnmond

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.