Beverwaard heeft straks met AI Spraybot wereldprimeur tijdens Street Art Festival

Vorig jaar kreeg Beverwaard een voorproefje van Street Art in de vorm van een grote Bever op de Oude Watering. Dit jaar gaat het Street Art festival echt van start met nog meer Murals in een deel van de wijk van 1 t/m 8 september.

Street art is de meest laagdrempelige kunst ter wereld; kleurrijke murals, opvallende buitenkunst en 3D-illusies zijn allemaal gewoon buiten in de openlucht te bekijken. Tijdens het Street Art festival ALL CAPS wordt deze kunstvorm een week lang uitgebreid gevierd met jaarlijks meer dan 7.000 bezoekers. De grootste kunstenaars ter wereld worden overgevlogen naar Rotterdam en zijn van zondag 1 t/m 8 september live te volgen. Zo verandert Rotterdam in een groot (en gratis) openluchtmuseum, zonder openingstijden. Dit jaar zal er voor het eerst ter wereld ook een spraybot actief zijn; deze AI robot fungeert ook als kunstenaar en zal volledig geautomatiseerd een eigen schildering maken. 

Festival highlights: 

Er worden speciale tours georganiseerd in de wijk Beverwaard om de kunstenaars live aan het werk te zien en meer uitleg te krijgen. Er zullen vijftien lokale, nationale & internationale kunstenaars te zien zijn uit zes verschillende landen. Er zijn bijna 50 kunstenaars van verschillende leeftijden betrokken bij het gehele programma. De jongste kunstenaar is net 20 en de oudste is boven de 60.  De spraybot gaat voor het eerst een buitenmuur verven. Jascha Mueller bouwde eerder een indoor prototype voor het Sprenger museum. Nu bundelt hij krachten met het Rotterdamse BIER EN BROOD om in Beverwaard de eerste buiten versie te primeuren.

Een greep uit de kunstenaars die aanwezig zijn:

Garrick Marchena staat bekend om zijn fotorealistische schilderingen op Curaçao en komt Rotterdam verfraaien met zijn speciale techniek. 

Dadara was in 2002 de eerste buitenlandse kunstenaar die betrokken was bij het kunstwerk op ‘Burning Man’, het populaire festival in Nevada (USA). 

De legendarische striptekenaar Vaughn Bodé heeft de standaard gezet voor graffiti. Zijn zoon Mark Bodé volgt zijn voetsporen moeiteloos op en maakt dit jaar zijn debuut in Rotterdam.

Sneha Shrestha, beter bekend als IMAGINE, komt uit Nepal maar haar werk is wereldwijd bekend. Haar werk wordt geëxposeerd in meerdere toonaangevende musea in de wereld en in Boston staat de grootste muurschildering op haar naam.

Daarnaast is er ook nog een ALL CAPS Rotterdam Tour woensdag in Beverwaard op 4 september, maar die is al uitverkocht als we de website er op na slaan. Waar al die Murals, zoals ze ook wel worden genoemd straks te zien zijn is staat op een stratenmap van Beverwaard aangeduid.