De MuziekSpeelplaats geopend door Tjeerd Oosterhuis in IJsselmonde

De jongerenhub aan de Noorderhagen heeft een MuziekSpeelplaats! Vanmiddag werd deze door niemand minder dan initiatiefnemer van de speelplaats Tjeerd Oosterhuis geopend.

Stichting De MuziekSpeelplaats creëert veilige havens waar kinderen samen muziek en plezier maken. Dat doen we in eerste instantie waar de behoefte het hoogst is, in wijken die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Hier openen we MuziekSpeelplaatsen waar kinderen na school welkom zijn om binnen te lopen voor een muziekles, workshop of om vrij te spelen.

Met het binnenhalen van de Muziek Speelplaats aan de Noorderhagen 1, is daarmee de derde locatie in Nederland vandaag geopend. Lelystad en Den Haag gingen Rotterdam-IJsselmonde voor! Hiermee heeft de jongerenhub genaamd HoofdQwartier een mooi project binnengehaald voor de toekomst. Overigens is de band Replay de ambassadeur voor deze locatie.

De MuziekSpeelplaats is een plek waar álle kinderen uit buurten, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, samenkomen en muziek maken, zoals zij ook naar een sportveldje in de buurt kunnen gaan.

In 2019 signaleerden oprichters Tjeerd Oosterhuis, muziekproducent en componist, en Michel Koolmees, ondernemer, een behoefte aan plekken waar kinderen op een laagdrempelige manier in contact komen met muziek. Op straat voetballen kan iedereen en bijna overal, maar muziek maken met andere kinderen en toegang tot instrumenten is voor veel kinderen niet haalbaar. Dat is een gemiste kans, want muziek maken is goed voor de sociale en neurologische ontwikkeling van elk kind, volgens de missie van Oosterhuis.

Voorheen was hier weinig te beleven in deze buurt voor de kinderen. Rachel Heymach, die directeur van Talentz Skool is bracht daar dus verandering met een jongerenhub. Zij kreeg het voor elkaar om het jongerenhub te verwezenlijken en te openen begin juni van het vorige jaar. Deze staat op de grens met de wijken Groenehagen/Tuinhoven. De MuziekSpeelplaats maakt hier nu dus een onderdeel van uit naast de workshops die daar ook worden gegeven voor de jongeren.

Bron via De MuziekSpeelplaats, Talentz Skool, foto’s Beverwaardigheden.nl